Tänään kävin Askel-kliniikalla Fysiatrilla tutkituttamassa jalkojani. Vasen koipeliinini on vaivannut minua muutamia vuosia satunnaisesti ja nyt sain aikaiseksi lähteä selvittämään asiaa.
TUOMIO: Minulla on molemmissa jaloissa reilusti ylipronaatiota (joka oli jo tiedossakin), rakenteellisesti nilkoissa on tosi löysät nivelsiteet ja nilkat muutenkin löysät. Lisäksi oikea jalkani on kuusi milliä lyhyempi kuin vasen. Ja tuosta jalkojen erimittaisuudesta juontavat monet vaivat.

Jossain vaiheessa täytyy harkita omaan jalkaan räätälöityjä tukipohjallisia, mutta ensiapuna toimii varpaillaankävely (jalan lihaksia vahvistamaan), venyttely sekä oikeanpuoleiseen jalkaan kantalapulla korotuksen laittaminen. Lisäksi uudet työkengät pitäisi hankkia sellaiset, joissa on tarpeellinen tuki ja kiertojäykkyys. Kävin jo samalla reissulla nopeasti katsastamassa suositellut Instrumentariumin THINK!- sandaalit, jotka kyllä olivat laadukkuuden ja tarpeellisen tuen jne lisäksi melkoisen nättejäkin... kalliita toki, mutta työkenkien päällähän minä keikun lähes 8 tuntia päivässä, joten varmaan ne olisi tarpeelliset jotta en olisi viiskymppisenä rampa. Eli seuraaville tileille on jo keksitty käyttöä.. (valitettavasti)