No taas on viikko vierähtänyt ja ilma näyttää varsin keväiseltä.. Aika tuntuu menevän nopeaakin nopeampaa ja kohta sitä huomaa jo että on kesä. Eilen käytiin vähän shoppailemassa Idea parkissa.. Ei edelleenkään tuo paikka ihan vakuuttanut (toista kertaa käymässä) vaikka yritän olla avoin parkin idealle. (puujalkavitsi). Suurin osa liikeistä on "boutique" tyylisiä vaatekauppoja, nekin, joiden on tottunut olemaan vähän toisenlaisia. Esim. seppälästä  ei löytynyt yhtään mitään, koska liike oli pieni ja sen keskellä oli väljästi esillä joku tietty asukokonaisuus jolloin kaikki muu vaatetavara oli jouduttu ahtamaan tosi tiukkaan ja sekaisin ahtaisiin rekkeihin. Monessa muussa liikkeessä sama vaiva.

Toki mukaan lähti mm. kengät, sukkia ja silmienrajaus väri ja tietysti jotain pientä joutui Sinellistäkin hankkimaan... himmetin askartelutarvikkeet on niin houkuttelevia. :D Ihan mukavaa kyllä oli pitkästä aikaa käydä kaupoilla. Kenkiä ei ollut kyllä tarkoitus ostaa, mutta kun löytää omaan jalkaansa mahtuvat ihanuudet jotka väkisinkin haluaa, niin ne on ostettava. Juuri yhden kenkäkaupan myyjän kanssa juttelin, että kun ne tilaavat ulkomailta kenkämallia, ne toimitetaan sarjoissa.. Sarjassa on 41-kokoa (tai joskus jopa 42) yhdet kappaleet, siitä pienempiä enemmän, eniten on jotain 38kokoa ja pienintä kokoa taas on yhdet kappaleet. No totuus on se, että suomessa kengän koko on naisillakin suurehko, joten kevään malleista menee ihan samantien ne 40-42 koot. Jos taas kenkäkauppa haluaisi näitä kokoja tilata enemmän valikoimiinsa, joutuvat he tilaamaan useamman koko sarjan.... eli tällöin kokoa 38 tulee niin suuri määrä, että niistä luultavasti jää myymättä kenkiä. Aika kökkö juttu.
Sama kenkäkaupan myyjä naureskeli, että tunsi jonkin nuoren naisen, jolla on italialainen mies. Tämä mies oli sanonut, että oli pyrstölleen lentää kun näki tulevan vaimonsa jalat ensimmäistä kertaa, oi kuulema niin valtaisat... JA tytön kengänkoko oli kuulema juuri tuo 38. Että niin on erilaiset jalat eri kansoilla.

Ihastuin tosiaan tuohon kenkämalliin, jota ei ollut enää jäljellä kyseisessä liikkeessä.. sitten löysin melkein samanlaiset (samaa merkkiä, hiukan eri malli) toisesta kaupasta ja jäljellä oli jopa maaginen 41-numeron kenkäparikin. Se oli sitten pakko saada. Tässäpä vielä kuva uusista, ihanista popoista.

442689.jpg442691.jpg
Ihastuin noihin kengän kärkiin.. Ja kantaa on pikkusen, mutta ei liikaa, ettei tuu jalat kipeeksi. Ja nää on mun ekat ruskeet kengät.. aina oon hankkinu mustana normaalisti. Kattelin jos tommosia samalla tyylillä olevia saappaita talvella.. siis just tollanen kanta ja kärki.. mutta en raskinu ostaa ku maksovat maltaita.

Nyt kyllä alan miettiä,  mitä kirjoitan postikorttiin. Otin postcrossing-sivuilta tänään yhden uuden osoitteen ja tällä kertaa minulle arpoitui Brasilialaisen 19-vuotiaan nuaren miähen osoite. Luminen Tampere kortti lähtee sinne kun toivoi esittelyssään kaupunki-maisemakortteja.

Huomiseksi pitäisi vielä suunnitella vähän  askartelujuttua, jonka ohjaan osalle lapsia. Ja lupasin katella ritari/prinsessa jne aiheisia värityskuvia netistä. Se on nyt meijän osastolla teemana. Askartelukin liittyy aiheeseen. Eli puuhaa riittää vielä.. myös ulkoilun merkeissä, iltasella taas tarvii lähtee hinaamaan hienohelma-mäyräkoiraa ympäri loskaisia katuja. Kyllä se sitten kulkee ihan hyvin, kun on jo kastunut totaalisesti.

Pari korttiakin on valmistunut, mutta laitan kuvia vasta, kun ovat löytäneet vastaanottajansa.