Eilen sain systeriltä tekstiviestin: "Mentäskö huomenna käymään siellä pajutilalla"... Kauan on puhuttu et mentäis, ja tänään mentiin. Minä systeri ja sen lapset. Tässäpä muutama maistiainen:

832878.jpg
söpö lohikäärmeen poikanen...

832872.jpg
Julsku hevostelee

832879.jpg
Marionellakin hevostelee

832880.jpg
Pariisissakin käytiin siinä samalla... ;)

Pajutilalla oli ihan mukavaa. Katseltiin pihalla olevia pajuteoksia ja myytäviä tuotteita. Sisällä oli valtavasti erilaista "uusvanhaa tavaraa".. eli vinkkinä Vintage-tavaran ihailijalle, kantsii käydä. Tosin meille oli kova pettymys, että tuolla ei ollut lainkaan kotimaisia pajutöitä myynnissä (ennen kuulema oli...) vaan kaikki oli tuontitavaraa. Ostin tuolta sellaisen pajusta tehdyn vadin..sekin oli tuotu ties mistä. Kysyin siinä tiskillä, että mitkäs näistä on täällä pajutilalla tehtyjä juttuja ja se mietti hetken ja sanoi, että ei taida tällä hetkellä olla mitään... :( Vaan niinhän se on, ettei täällä kotimaassa kannata mitään tehdä kun ihmiset ostaa halvemmalla tuontikrääsää kun maksaa käsityöläisten töistä (eikä tule ajatelleeksi, että kuinkas monta tuntia sitäkin on kyhätty.. ). Samaan toki syyllistyy itse kukin, eikä siinä mitään, aina ei ole tietty kotimaiseen muotoiluun varaakaan... Mutta harmittavaa se silti on, että ei ole kannattavaa tehdä yhtään mitään täällä... pöh. Kahvit joimme tuolla  myös.. ne oli ainakin keitetty varmaan suomessa.. *heh* ja kahvin kanssa maistelin parmesaani-rucola leipästä.. mikä ciabatta se nyt oli... en minä sitä osaa oikein kirjoittaa.. Mutta hyvää se kyllä oli.


"Jos metsään haluat mennä sä nyt, niin takuulla yllätyt...." Tuo olisi sopinut n.2vuotta sitten lauluksi systerille ja mulle kun lähdimme reippaalle sauvakävelylle.. Asuin tuolloin vielä meidän edellisessä kämpässä ja siellä ympäristössä sauvoimme... satuimme sitten harppomaan erääseen metsään, joka oli silloisen majapaikkani lähistöllä... ja oravia alkoi tunkea joka suunnasta ja kiipesi lahkeita pitkin... Siihen tais meidän sauvomiset jäädä, käytiin hakemassa lähikaupasta pähkinöitä ja rynnättiin takaisin metsään...
Nyt sitten taas syksyn tullen piti lähteä katsomaan, että ovatkos oravat taas odottamassa evästä (Eräs mies silloin 2vuotta sitten tuli sinne metsään myös ja kertoi, että oravat tulevat sinne joka syksy ja niitä on siellä joulukuuhun asti, kunnes ne taas katoavat syvemmälle metsään..).

Aluksi metsässä viiletti vain yksi orava, joka uskalsi kyllä tulla aika lähelle ja lopulta ottaa pähkinöitä kädestäkin. Sitten tuli yksi lisää ja välillä katosi johonkin ja kohta oravia oli laskujemme mukaan 12! Osa ei uskaltanut hakea kädestä, toisia taas saattoi varovasti silitellä selästä. Varsin lumoavia ja veikeitä otuksia. Katsokaa vaikka:

832909.jpg
Systeri syöttää oravaa

832883.jpg
Kurre ja minun käteni

832892.jpg
"Miten niin, suuni on täynnä"

832891.jpg
Nirskis narskis, ensimmäiseksi pähkinä täytyy kuoria...

832897.jpg
Jomppe ja muutama orava... montako oravaa löydät kuvasta?

Kovin ne olivat ihania... kuinkahan kauan tuolla metsässäkin oltiin... jotenkin aika unohtuu kun nuita katselee.. ovat niin kauniita otuksia.