Työt ovat taas alkaneet. Viime viikko oli rankka kun taas loman löhöilyjen jälkeen piti mennä aamu kuudeksi töihin... joten tiesi aikaisia herätyksiä. Vielä kun pyörästäni puhkesi takarengas, niin käveltävä on, joten matkaan menee hiukan enemmän aikaa.

Viime viikonloppuna sain kärtettyä miekkosen kanssani käymään Hatanpäällä sijaitsevassa Kaupungin puutarhassa/puistoalueella...eli arboretumissa. Puutarhassa oli hurjasti erilaisia kasvilajeja ja kauniita kukkasia. Siellä sijaitsi myös kaupungin ruusutarha, jossa oli 160eri ruusulajiketta. Paikka oli kyllä todella kaunis ja rauhoittava kierrellä pari tuntia, vaikken tunnustaudu miksikään floristiksi tai vastaavaksi. Arboretumissa oli myös kaunis sorsalampi ja paljon penkkejä, joille oli mukava istahtaa katselemaan ja kuulostelemaan. Meillä oli mukana kirsikkatomaatteja ja suolakeksejä ja limpparia.. vähän niinkuin piknikillä olis oltu.. :)

Tässäpä vielä kuvia sanojeni vakuudeksi..

808424.jpg
Sateenvarjopuu ja sähkötolpanvahtivaris

808425.jpg
Miekkonen tähyilee vedessä räpiköiviä lintu-eläimiä sillan päällä tukevasti seisten..

808418.jpg
Lintu-eläimiä, jotka olivat aivan erityisen kesyjä.. Kauniin lammikon olivat saaneet uiskenneltavakseen...

808419.jpg
Lisää lintu-eläimiä...

808420.jpg
Lintu-eläimiä lähikuvassa.. Kovin olivat kesyjä..

808426.jpg
Evästauolla penkillä joka oli hauskasti kivikkokasvien ympäröimällä alueella. Taas otti miekkonen musta huonon kuvan.. jätti kaulani kuvasta... näyttää ettei sitä ookkaan.. ;)


808427.jpg
Lopuksi vielä kuva Hatanpään kartanon rakennuksesta... Tuossa paikalla on ollut muinoin Hatanpään kartano, mutta nyt nuo vanhat kauniit talot ovat erinäisessä käytössä.. Ilmeisesti päärakennuksessa oli Nukke ja pukumuseo, jossa emme käyneet ja tämän rakennuksen halusin nähdä läheltä, niin selvisi että kyseinen kaunis ja vanha pytinki onkin Tampereen Aterian ja puistoyksikön toimisto.


Semmoista oli siellä. Tuon reissun jälkeen kävelimme tuolta Hatanpäältä sen vajaat kolmisen kilometriä keskustaan ja kävimme istuskelemassa hetken terassilla (ei oo tänä kesänä tullu ennemmin paljoo käytyä..) ja sitten menimme The Grill -ravintolaan syömään. Ruoka oli kyllä maittavaa, mutta parempi niin kun on ihan ravintolahinnatkin. Miekkonen söi härkää, minä Kanaa. Ruokailun jälkeen seurailimme vielä Samba-kulkueen loppua hetken aikaa. Kovin oli hienoa ja kimaltavaa ja monen ikäistä sambaajaa. Lisäksi tuossa keskustorin aukiolla oli ennen ravintolaan menoa pari elävää patsasta ja  intiaanimusiikkia soittava intiaaniorkesteri. Kaunista tuo intiaanimusiikki, matalaa rummutusta ja kaunista ja pehmeää panhuilun ääntä. Tykkäsin.

Oli varsin mukava päivä ja kun aurinkokin paistoi ihanasti. Tänään menemme kaupungille kun siellä on taiteiden yö ja kaikenlaisia ilmaisesityksiä... Ja uusi Viivi ja Wagner albumi täytyy ostaa kun Juba on taas kirjakaupoissa Signeeraamassa teoksiaan. :) Meillä on jo 3 signeerattua V&W:tä.. ja yksi B.Virtanen heilän nimmarilla.. Tää on vaan tämmönen hauska traditio.. :)

Mainittakoon vielä, että sain kahdesta paikkaa tuon Blogikunniamaininnan, Omulilta ja Salamanderilta. Kiitokset kauniit. Laitan tuon kunniamainintanappulan näkymään kun ehdin tutkia, miten sen tänne pläjäytän. Nyt on jo kiire lähteä töihin.. menen viimeiseen vuoroon tuonne päikkyyn, niin siksi vielä kotona keikun. :)