5dl maitoa
1dl kivennäisvettä
2  munaa
1tl suolaa
3rkl sokeria
30g sulatettua voita/leivontamargariinia
4dl puolikarkeita speltjauhoja
1dl ohrajauhoja

Mittaa maito ja kevennäisvesi kulhoon ja sekoita siihen muut ainekset. Anna turvota 1-2 tuntia.

Ja vinkkinä, tuo speltjauho tuntuu imasevan ittensä kiinni astioihin kohtuullisen hanakasti, nii että ne kannattaa pestä ihan tuoreeltaan. Noista letuista tuli todella hyviä, paremman makusia ku tavallisella ohjeella. Tuota spelttijauhoa olen alkanu kokeileen ku se olis kai parempaa vatsalle.. ehkä vehnäjauho ei sovi mulle. Mitään ihmekuuria en aio alottaa ku en semmoseen pysty.. täytyy eka kokkeilla, että mitä tommosilla jauhotököteillä saa aikaan ja että pystyykö niitä vieläpä syömäänki. Nää nyt ainaki oli hyviä. Kokeilut jatkuu. pysykää tutkalla.