Hiljaiseloa blogissa on taas vietetty jos jonkin aikaa.. inspiraatiota ja aikaa istahtaa bloggailemaan ei ole juurikaan ollut. Touhua ja tohinaa on tuottaneet ainakin häimisjärjestelyt.. Toukokuun puolivälin tienoilla kun pitäisi vetäistä valkoinen... tai ainakin melkein kokonaan valkoinen... kolttu päälle ja astella aamenelle. :)

Askarteluhommatkin ovat olleet lähinnä tuohon em. tulevaan päivään liittyviä näpräilyjä.. vielä pitäis paperinarua avata ja kiertää ja vähän kartonkienkin kanssa touhuilla..  Loppuviimeksi aikaa on enää hirmuisen vähän.. HUI! Saa nähdä, ehtivätköhän valtaisat lumikinoksetkaan häipyä tuohon mennessä.. ainakin yöpakkaset on vielä ihan napakat, vaikka päivällä päästäänkin nauttimaan ihanasta kevätauringosta (ja haittapuolena UV-säteilystä....).

Nyt kuitenkin taas flunssaillaan... tylsää kun on jo kolmas flunssa-kuume tälle keväälle. Syksyllä en sairastellut juuri ollenkaan,  mutta nyt tuntuu muhun puskevan nuo flunssataudit. No mutta onneksi vältyin tän keväiseltä erittäin rajulta  ja tarttuvalta vatsataudilta. Mieluummin sitten vaikka flunssaa. Eilen töissä oli jokseenkin kökkö olo, illalla nousi kuume. Kuumetta tässä nytkin on ja ääni ihan alamaissa ja pää täynnä räkää.  Yritin dropata vähän itseäni valkosipulilla ja tuoreella inkiväärillä. Tuoretta chiliäkin koitin lähikaupasta käydä kurkkaamassa lääkäristä tullessa, mutta oli  niin nahistuneita habanerot, että jätin kauppaan. En siis valkosipulia ja inkivääriä kyennyt ihan sellasenaan vetämään, vaan sekottelin sitä wokkiin, jota tossa tekasin. Pilkoin kaikenlaisia kasvikunnan tuotteita; porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja paksoita ja paistoin öljyssä kuumalla pannulla nopsasti. Heitin sekaan inkiväärilastuja ja pari paloiteltua valkosipulin kynttä ja mausteita ja yrttejä. Tuli hyvää ja on nopsaa ja helppoa.  Nyt en sujauttanut mitään lihaa sekaan... usein laitan sellastaki, nii kelpaa miehellekki.. :D

Tuo paksoi oli ihan uusi tuttavuus. Se mulle oli sujautettu Luomulaatikkoon. Olen siis tilannut nyt tammikuusta lähtien melko säännöllisesti itselleni kasvikunnan tuotteet Luomulaatikko-nimisestä firmasta. Se on Tampereella ja  naapurikunnissa toimiva muutaman naisen firma, joka hankkii tuotteet suoraan luomutuottajilta, ja myy tuotteet asiakkaille 5-7kg laatikoissa. Asiakas tekee tilauksen netissä ja valkkaa, minkä ennalta määritellyn laatikon haluaapi. Itse olen suosinut Hedelmä-vihannes -laatikkoa, joka sisältää aikamoisen kattauksen herkullisia hedelmiä ja salaattiaineksia ja yleensä parsakaalia tai kukkakaalia ja sen sellaista. Tuotteet saa tilattua suoraan kotiovelle (pientä maksua vastaan) tai ne voi noutaa noutopisteestä. Itse haen lootikon tuolta muutaman kilsan päästä Cittarin yhteydessä olevasta Life-liikkeestä. Helppoa ja toimivaa. Kaikki on olllut tähän mennessä ihanan tuoretta ja hyvän makuista ja uusia tuttavuuksiakin on tullut kokeiltua. Kaupasta on hankala ostaa mitään uutta kasvista... nyt kun laatikossa on jotain erikoista, on se tietty pakko kokeilla ja etsiä vaikkapa netistä tietoa, että mikähän se tämäkin on... :)

Bataatista, nauriista, kesäkurpitsasta ja porkanasta tekasin joku viikko sitten kasvispihvejä.. maku oli hyvä, mutta koostumus ei ehkä vakuuttanut...  ehkä syy on siinä, että tein vähän summanmutikassa just niistä tarvikkeista, mitä sattui kotoo löytymään. Parsakaalista tein sulatejuuston kanssa kasvissosekeittoa, joka oli kans ihan hyvää... toki sekin vähän "jatkojalostettavaa"... ehkä sekaan voisi lisätä porkkanan tai kaks...

En oo vissiin ikinä tehnyt näin paljoa eri kokeiluita... Soppakauhaahan ei varsinaisesti ole valettu mun käteeni, mutta koklailemallahan sitä oppii ku ei ota liikaa ressiä. Itelle on useimmiten omat sörsselit kelvannu... miehelle vaihtelevasti. Kukaan ei ole vielä kuollut niihin ja lautaset -tai muut ruoanlaittoon liityvät astiat ei ole syöpyneet tai muuten vaurioituneet mun pikkupikku kokelujeni jäljiltä, joten kaikkihan on sitten melkolailla hyvin.