Ja lisää kuvia.. mutta pakko hehkuttaa tässä välissä, että mää alan syksyllä opiskella/harrastaa teatteria. Just tuli kirje, jossa kerrottiin, että mut on hyväksytty Teatteritaiteen perusopetukseen!! JIPPPII! Ensinnäkin, sain vihdoin aikaseksi ryhtyä edes yrittämään moiseen ja sitten mää vielä pääsinki. :) Uskon siitä olevan itselleni huvin lisäksi myös paljon hyötyä! 

Ja nyt Barcelonan tunnelmiin:

Siinä meiän hotellin lähellä oli hieno St. Antonin kauppahalli, jota oli jossain matkaoppaassa kehuttu La Boqueriaakin (joka on kai se tunnetumpi) aidommaksi. Mutta voi harmistus. Vanha tarvii joskus huolenpitoa, joten remontissahan se oli. Mutta valtavan ihana rakennus. Jos tuonne Barcaan vielä eksyy toistamiseen, niin vois käydä kurkkimassa, josko tämä olis taas käytössä. 

 

Yläpuolella olevassa kuvassa La Ramblasin tungosta 23. Huhtikuuta, jolloin vietettiin St. Jordin päivää. Päivä tunnetaan suomessakin nimellä Pyhän Yrjön päivä tai Kirjan ja Ruusun päivänä. St Jordia juhlittiin Barcelonassa näyttävästi. Tuon päivän tarkoituksena on siis juhlistaa kirjallisuutta.. ja juuri tuo päivä kalenterissa valikoitui niiden kolmensadankuudenkymmenenneljän päivän joukosta, koskapa tuo päivä on kahden klassikkokirjailijan Cervantesin ja Shakespearin kuolinpäivä (23.4.1616). Eli päivä siis kunnioittaa myös heidän elämäntyötänsä. Nykyisellään tuota päivää voisi kuvata ystävänpäivän kaltaiseksi.. melko kaupallistuneeksikin. 

 

Tässäpä vielä kuva ruusuista, joita siis myytiin Ramblasilla juuri tuona Saint Jordin päivänä:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La Ramblas on Barcelonan ehkä tunnetuin katu.. Kävelykadun varrella oli jos jonkinlaista taiteenmyyjää ja taiteilijaa.. Tässä kuvassa valmistautuu eräs elävä patsas työpäiväänsä. :) Siinä se meikkaili naamaansa mustaksi ihan muina maunoina.. 

Eläviä patsaita oli muitakin:

 

Varsin  vekkulia hommaa.. Mutta kai tuossakin on leipä aika tiukassa.. :D 

 

Käytäiskö vielä Kauppahallissa kurkkaamassa, mitä siellä on?!?

 

No onhan siellä...

'

Koipia kaikissa kokoluokissa.. Maggaraa ja kaikenlaista.. Ja mistään ylihygieenisyydestä ei tietoakaan..  

Herkullisia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä laareittain!!

Sedällä on aika pirtsakan näkönen tiski. Aivan ihania nuo oikealla puolella olevat raikkaankylmät hedelmistä ja marjoista muussatut juomat.. tai ehkä enemmän ne oli niinku pirtelöitä. Ja nuo lautaset täynnä hedelmäpaloja ja mansikoita ja mukana pikkuruinen haarukka.. ah, ihana eväs. Tuommonen me naposteltiin rannalla, sinä ainoona päivänä ku oli tarpeeks lämmin keli käyä siellä..

Voiko tässä enään mitään sanua.. no ei.  Meen nukkumaan.