Omuli haastoi blogimaailmassa pyöriskelevät suomalaiset Skräppääjät kertoilemaan harrastuksensa syistä ja ehkä myös seurauksista.. Eli tässäpä minä, tässäpä minä...

  1. Kuinka kauan olet skräpännyt?  Hmm. 2005 vuodelta olen tehnyt albumin, johon aloin kerätä vuoden varren valokuvia, lähinnä pippaloista ja reissuista kuvia ja sen sellaista. Mikään mahtava taidonnäyte tuo nyt ei ole, mutta näkee, että kehitystä on tullut alku-ja loppu pään välillä. Eli sanotaan, että 2005 aloittelin tietoisesti.. toki jotain siihen liittyviä juttuja on tehty kavereille aiemminkin lahjaksi..
  2. Mistä sait innostuksen skräppäämiseen? Hymm.. mistäköhän se tuli.. Varmaan selailtuani ulkomaisia askartelulehtiä ja kun tiimariinkin tuli ekat skräppipaperit ja muuta sälää.. En muista tarkkaan, että missä tuo Scrapbooking-termi tuli vastaan.. mutta jotenkin se vaan vei mukanaaan.
  3. Miksi skräppäät? Rakastan näpräämistä. En osaa lätkiä enää valokuvia vaan kansioon vaan ne joko jää koneelle, valokuvakuoreen tai päätyvät jossain vaiheessa skräppikirjaan. Haluan liittää kuvien yhteyteen tekstiä ja muistoja.. eli haluan muistaa fiiliksiä ja ajatuksia, mitä eri tilanteet aiheutti minussa. Ja rakastan erilaisia papereita. :) 
  4. Paperi vai digi? Mä itse suosin ehdottomasti paperia. En oo oikein innokas kuvien muokkaaja kun en jaksa harjoitella photoshopin tutoriaaleja ja etsiä erilaisia digiskräppi-juttuja netistä. Ehkä digiskräppäyskin menis, jos siihen perehtyisi... Kauniita juttuja sillä toki saa ja matskua saa kuiteski  ilmaseksiki netistä ties kui paljon. Ja eipä tuu sotkua pöydille ja pöytien alle.
  5. Onko sinulla skräppäysidolia? En mää tiiä semmosesta mittään. En oo niin perehtyny noiden ameriikkalaisten ammattilaisten tyyleihin. Mutta ihan täällä blogimaailmassa oon törmänny tosi ihaniin juttuihin.. Voiko EllaEliisa ja Omuli olla mun idoleita? Entä Ingridha? ;)
  6. Luettele viisi ehdotonta suosikkityökaluasi tai -tarvikettasi? Vaikeeta. Fiskarsin paperileikkuri, Basicgreyn 12x12tuumasella arkilla olevat kirjaintarrat, kaksipuoleinen teippi, National cardstock textured-kartonkipohjat eri väreissään ja kuviosakset...
  7. Mikä on suosikkipaperimerkkisi/-valmistaja/-suunnittelija? En tiiä, en oo merkkiuskollinen. :)
  8. Mistä lähdet liikkeelle sivun teossa? Valokuvista valkkaan aina ne, jotka haluan samalle sivulle ja  etsin sitten niille sopivan pohjapaperin/paperit.. koitan sommitella ne hyvin ja lisäilen sitten tekstiä.
  9. Kuvaile tyyliäsi: Useimmiten enemmän kuin yksi kuva per sivu, paljolti tekstiä, tyyli vaihtelee vielä, en ole löytänyt sitä omaa tapaani tehdä..
  10. Tunnetko “livenä” ketään toista skräppääjää? Veljen vaimo digiskräppää. :)
Monet kysymyksistä tuntui vaikeilta, koskapa en ole näitä asioita pohtinut niin paljoa ennemmin. Skräppäilyni on ollut tyyliltään vähän sellaista, mitä nyt sattuu milloinkin tulemaan.. :) Tosin nyt taas tähän vastailtuani alkaa kauheesti himottaa alkaa skräppäileen... mutta töihinki pitäis lähteä.. iiik, ääk. :D