Uunissa pöhisee just tämä:

Kesäkurpitsalasagne

 

kuusi annosta

2 keskikokoista kesäkurpitsaa          
500g jauhelihaa
Tuoretta valkosipulia maun mukaan
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 prk tomaattipyrettä
2 dl kermaa
Suolaa
Basilikaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
(Sieniä)
2dl juustoraastetta

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä siivuiksi ja pilko valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon valkosipuli (ja pilkotut tai kuivatut sienet). Sulata joukkoon Koskenlaskija ja lisää myös tomaattipyre, kerma ja mausteet. Anna hautua hetki. Laita uunivuuan pohjalle ensin kerros kastiketta ja sitten vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta. Päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja lopuksi vielä juustoraaste.
200'C 30-45min tai kun näyttää sopivalta :-)
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

 

Voin kertoa, että on meinaan aivan älyttömän hyväää!! Tää ohje on suora koppaus Karppaus Infon sivujen resepti-osiosta.. Tuolla on monenlaista hyvvää. Ja huomaan vatsavaivojen lähes loppuneen kun oon vähentäny kaikenlaista hiilihydraattipitoista... etenkin vehnä mulle tekee tosi ikävän olon. Sen sai taas töissä tuntee, ku vetelin perjantain pari palaa pannukakkua kun sitä oli tullut niin mycket. Vatsa huuti hallelujaa koko viikonlopun eikä ollu ihmisen hyvä olla sillon. :/ Mutta tämä namnamnam-ruoka sopii mulle hjuvin! :)

Kantsii koklailla. Tää on nii hyvää, että kelpaa myös ei-karppaajille.. myös miehille ja kuuleman mukaan uppoo lapsillekin. :)