Tulipa sitten vihdoista viimein koklailtua tehä noita myslipatukoita. Myslit oon tehny nyt viime aikoina itte, tullee palijo terveellisempää ja paremman makusta ku kaupan myslit. Nooran ohjeella oon menny tähän asti.

Mutta nyt piti sitten vihdoin piti ruveta kokeileen, miten sais huvia eväspatukoita väännettyä. Mitään suoraa ohjetta en käyttäny, vaa modifioin useemmasta ittelle sopivan setin (en halunnu vehnää, eikä mulla ollu kauheesti mitää erityisiä aineita jemmassa ku olin jo syöny ne sellasenaan).

Minä tein näin:

Sekottelin kulhossa keskenään:

5 dl luomu kaurahiutaleita

1 dl luomu pellavarouhetta

1,5 dl pähkinöitä (mulla oli pekaania, paraa ja cashewta)

1 dl auringonkukan siemeniä

1,5 dl kuivattuja karpaloita (omenamehulla makeutettuja)

pari kuivattua taatelia pikkuseksi leikeltynä.

Sekottelin kattilassa kiehuvaksi seuraavia aineksia:

1,5dl siirappi, agavesiirappi, juokseva luomuhunaja sötkötystä (ei osaa sanoa noitten suhteita ku ne vaa meni silleen)

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl appelsiinimehua

0,5 tl ruususuolaa

 

Kun kattilassa olevat ainekset oli lämmenneet just ja just kiehuviksi, nappasin kattilan hellalta ja humautin muut ainekset sinne sekaan ja sekottelin oikein kunnolla.

Muotoilin tästä taikinasta  sellasia suklaapatukan kokoisia (Mars tms) pötköjä painelemalla taikinaa kostutetuin käsin. Aluksi tuntui, että tuo taikina ei pysy kasassa, mutta kun sitä vähän litisteli, se mehuhunajasiirappi-juttu jotenki tiivisti sen taikinan sellaseksi, että siitä sai aika siististi tehtyä noita pötköjä.

Sitten vaan luomukset uuniin 200 astetta, uunin keskitasolla ja noin 10 min.

Tällä ohjeella tuli 12 patukkaa. Maku ehkä vielä vaatii viilaamista.. ehkä taatelia voisi jauhaa sellaseksi mössöksi, nii se mehevöittäs taikinaa. Ja jotain muitaki kuivattuja hedelmiä vois testailla, ku vaa olis. :)

 

Tuli aika sievä ku kääräsi sitä voipaperiin ja tommonen nartsa päälle .:)

Tasapainottaakseni, tässä vähemmän sievä kuva:

Tuossa niitä sitten on. Kuvan värit on rumat. :D