Sienestys ei oo kuulunu tätä ennen harrastuksiin, koskapa en tunnista yhtään sientä.. kärpässientä lukuunottamatta. Sienien käyttö on muutenkin rajoittunut aika totaalisesti kaupan herkkusienirasian sisällön käyttöön. Sienestys kiinnosti jo vähän viime vuonna, mutta ei saatu asiaa eteenpäin ku vasta nyt.

Uuden mustan blogissa sattu oleen just sienestyksestä juttua, niinku varmaan monessa muussaki paikassa. Sienestys tuntuu olevan nyt tän syksyn SE juttu.. kuten muukin ekoilu ja kotoilu ja kaikki sellanen mikä on tullu muotiin. Eli taidan kerranki sitten olla muotitietoinen. :D En kyllä tunnista kuuluvani luokkaan hipsteri, vaan enemmänkin jutun kirjoittajaa, Hannea,  suoraan lainatakseni  "Mutta minähän en olekaan hipsteri, vaan maalta kaupunkiin muuttanut juntti, joka kaikkien luonnonlakien vastaisesti kiinnostui sienestyksestä vasta kivisen citykotinsa uumenissa"

Ja tuolla Uudessa mustassa käskettiin hankkimaan itselle oma sieniguru, joka opastaa näitten lakkipäisten kummajaisten saloihin. Niinhän me just tehtiin. Onneks omasta kaveripiiristä löytyikin sellainen. (Kiitos!) :)  Ja UM kehotti myös nappaamaan lapsen kantoliinaan, ja sekin tuli toteutettua, vaikkei omaa pikkupiiperöä löydykkään. Joten metsään suuntasimme viiden hengen voimin. (Kiitos teille kovasti A & S & O )

Tässä vähän kollaasimuodossa tunnelmia:

 

Aluksi löytyi suppilovahveroa ihan mukavasti. Selvisi, että ne on niitä mitättömän näköisiä sienenrätkäleitä, joiden päältä on varmaan tallannu satoja kertoja.. Ja että niillä onkin nätti oranssinkeltainen jalka, mutta se on piilossa siellä lakin alla.

Sitten mukaan tarttui vielä punikkitatteja (sekä männyn- että koivun-) ja yksi voitatti ja yksi herkkutatti. Pari lampaankääpääkin kurkisteli sammaleen alta. 

Oltiin miekkosen kanssa varauduttu, että jos pari sientä löytyy, nii ollaan iha happy. Mutta että löytyi ihan mukavasti.

Nyt on vähän viisaanpi jo tässä..muut  sienet perkattiin ja paisteltiin ja pistettiin pakkaseen, mutta yhdestä tattisatsista tekastiin aivan taivaallisen ihana sienikastike/muhennos lohen ja lohkoperunoiden höysteeksi.  Sienten käsittelyn ohella naatiskeltiin teetä ja pelailtiin Alfabetia. Siinä meni iltapäivä mukavasti. Söde pikkutyyppi anto kyytiä kaukosäätimille ja kolisteli mun peltipurkkikokoelmaa, joten viihtyvyys hänelläkin oli ihan hyvä! :)

 

Niin, ja sieniretkellä tavattiin myös seura-kyy. Tyyppi vaan luikerteli siinä ja vähän sihisi mennessään..  Ei suinkaan piiloon yrittänyt, vaan luikerteli männyn juurelle ottamaan aurinkoa. Taisi reppana olla vähän kohmeinen. Syysyöt on jo melko kylmiä. Kärmes näkyy myös kuvakollaasissa.

 

Viikonloppu on sisältänyt mukavasti reippailua. Perjantaina minä toimin geo-oppaana ja käytin vähän yhtä kaveria kätköilyä kokeilemassa. Nyt vähän vaikuttais, että saan kätköstelyreissulle kaverin hänestä. Ainaki vaikutti ihan intoutuneelta kyseisestä hommasta hän. :)

Tänä aamuna piipahdettiin kuntosalilla ja vähän säädin askartelutarvikkeiden kanssa.. lähinnä vähän värittelin leimakuvia. Sitten käytiin lonimassa tavaroita kaupassa, mutta mukaan ei lähtenyt mitään turhakkeita. Ainoastaan uudet ulkoiluhousut ja ruokatarvikkeita.

Nyt tuijottamaan telkkaria hetkeksi ja sitten unosille. Huomenna aikaisin töihin, mars!